Т5 перегрілась турбіна і пробило прокладки колектора
Т5 перегрілась турбіна і пробило прокладки колектора
Доброго дня! Така неприятність перегрілась турбіна і пробило прокладки колектор - голоака та колектор - турбіна через забитість сажового фільтра. Хто викидав його яка там процедура і які розходи????
- mult
- Бусовод со стажем
- Модель авто, тип двигателя, пробег: T5 1.9 tdi 75 kW (102 л.с./ща поболее, чипанул!) 280 000, 2008
- Реальное имя: Александр
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 3 рази
Re: Проблема із сажовим фільтром СРОЧНО
Мне за физическое и програмное удаление сажевика выставили ценник в 150 вечнозеленых, но пока не удалял, не беспокоит тьфу - тьфу..
И все же что-то в этом мире пошло не так! - подумал колобок, пережёвывая лисицу.
0 пять 0 87 0 два 134
0 пять 0 87 0 два 134
-
- Пилот
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т5, 2.5 TDI
- Подякували: 1 раз
Может рано пока его выкидывать, мне помогла принудительная регенерация и замена датчиков, ОД давал свои на время, чтобы точно определить в каком из них дело. Сейчас по мультитрониксу показывает забитость до 6-7%, потом выдувается.
Та от і мене він не безпокоїв довго і лампочка забитого фільтра не безпокоїть до тепер і частенько 160км год стрелочку ложу шоб продути його а судя по турбіні і прокладкам гази не йдуть хз. І там де робив турбіну сказали шо якшо я його не викину то викину турбіну. Народ а його на глаз там подуть понюхать поплювать можна оприділити шо він закоксований шоб зря не мішати машині їздити???? І ше совети тіпа мити, продувати і те де немають для мене смисла бо я гратись небуду з ним треба зробить раз і забути!!!!
- Игорян777
- Пилот
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т-4,Т-5. offroad Niva 5D.
- Реальное имя: Игорь
Выкидуй его нах.,свой выкинул на 18тык.пробега,кстате лежит,мож кому надо, отдам не дорого
мабуть так і зроблю випотрошу його підчисту без всяких там зарозумних операцій із дирочками нужного діаметра шоб немішоло нічого лишньго вихлопу газів
Добавлено 22 квітня 2012, 22:03
народ а у ту бочку пусту ненада якусь для зменшення резонансу перегородку чи трубку варить. Небуде мотор бурчати у ню ??????
Добавлено 22 квітня 2012, 22:03
народ а у ту бочку пусту ненада якусь для зменшення резонансу перегородку чи трубку варить. Небуде мотор бурчати у ню ??????
-
- VW маньяк
- Дякував (ла): 60 разів
- Подякували: 201 раз
шара.mult писав:Мне за физическое и програмное удаление сажевика выставили ценник в 150 вечнозеленых, но пока не удалял, не беспокоит тьфу - тьфу..
Добавлено 22 апр 2012, 22:14
Rex
если просто вырезать то комп через время перейдет в аварийный режим. Там не только датчики давления а еще и температуры. Надо однозначно перепрошивать ЭБУ. Для начала думаю диагностика не повредит. ВАГ-ком покажет степень забитости сажевого. При большом загрязнении очистка уже невозможна.
Умные толмуды рекомендуют если загрязнение еще не критическое......
Соляры более полбака...трасса......5-я передача.......2000 оборотов....и 50-60 км в таком режиме. Так происходит регенерация сажевого фильтра.
kot35 ти прав шо нада компа перешити шоб він небачив тільки один датчик різниці тиску а 3 температурні датчики і лямда зонд лишаються у пустій колбі від фільтра і працюють далі.Так мені пояснив знайомий технік і сказав якшо комп викине помилку датчика він його мені програмно відключе бо є можливість шо його ше до мене відключили тільки фільтр фізично невибили. І з метою експеремента і шоб неверняка 6 передачою 3000 обертів це 160 км год прошурувати із Київа до Одеси максимально тримаючи режим результата 0 !!!
-
- VW маньяк
- Дякував (ла): 60 разів
- Подякували: 201 раз
Rex
процесс регенерации ( самоочистки) сажевого заложен программно. Он происходит на 2000 оборотов и близких. Это заложено в компе. И там еще куча условий при которых регенерация активируется.
3000 оборотов и 160 это хорошо что бы " продуть" выхлопную систему - да, но регенерация при таких условиях работать не будет.
А еще проверь давление картерных газов - избыточное давление тоже долбит турбину и гонит масло со всех щелей.
процесс регенерации ( самоочистки) сажевого заложен программно. Он происходит на 2000 оборотов и близких. Это заложено в компе. И там еще куча условий при которых регенерация активируется.
3000 оборотов и 160 это хорошо что бы " продуть" выхлопную систему - да, но регенерация при таких условиях работать не будет.
А еще проверь давление картерных газов - избыточное давление тоже долбит турбину и гонит масло со всех щелей.
-
- Пилот
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т5, 2.5 TDI
А сколько по компу показывает забитость фильтра и какая ошибка бьется?
- Вееталь
- Пилот
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Transporter T5 TDI 2,5 110000тыщ
- Реальное имя: Віталій
- Контактна інформація:
Добьрий день. В мому Т5-му, робили так. Поміняли температурний датчик, зробили щось в настройках і сказали проїхатися 40 км на 2-3 передачах на максимальних оборотах, в той період світилась лампочка жовтого кольору, а після 40 км вона сама погсла і це означало що примусова чистка фільтра DPF закінчилася, але на тих 40 км пішло 15л соляри. відтоді з роботою двигуна все в нормі.
Добавлено 24/04/12, 11:37
Б/у датчик обійшовся в 250 грн, робота 150 грн. (діагностика, настройка примусової чистки фільтра)
Добавлено 24/04/12, 11:38
Фільтр був забитий на 70% і це при тому що я їздив так десь місяць часу.
Добавлено 24/04/12, 11:37
Б/у датчик обійшовся в 250 грн, робота 150 грн. (діагностика, настройка примусової чистки фільтра)
Добавлено 24/04/12, 11:38
Фільтр був забитий на 70% і це при тому що я їздив так десь місяць часу.
Transporter T5 2.5TDI 4motion (96kWt/130 конячок), білий середньої висоти, перероблений пасажир

форум

форум
І так я викинув усі потроха сажового фільтра залишив пусту колбу з 2ма датчиками температури і лямда-зондом які і далі працюють успішно ну і шоб по феншую поставив назад датчика різниці тиску який звичайно є безсмисліним і все заробило без всяких нарікань. Шоб було наверняка заїхав до компюторщика той помилок не найшов і сказав шо комп не фіксує показники різниці тиску значіть його відключили до мене тільки фільтра не вибили фізично про шо я і догадувався раніше. Зараз появився легенький свист турбіни як газу підкидаєш. Ну дальше покатаюсь побачу.
.
.
-
- Гость
Rex писав:І так я викинув усі потроха сажового фільтра залишив пусту колбу з 2ма датчиками температури і лямда-зондом які і далі працюють успішно ну і шоб по феншую поставив назад датчика різниці тиску який звичайно є безсмисліним і все заробило без всяких нарікань. Шоб було наверняка заїхав до компюторщика той помилок не найшов і сказав шо комп не фіксує показники різниці тиску значіть його відключили до мене тільки фільтра не вибили фізично про шо я і догадувався раніше. Зараз появився легенький свист турбіни як газу підкидаєш. Ну дальше покатаюсь побачу.
.
Как сейчас едет? Сажевик физически убрал или все-таки ездишь как было?