Попередньо думаю їхати через Білорусь і заїзджати через перехід Майдан-Копищенський - Глушкавічи.
По-перше, там, маю надію, що менша черга, по- друге, скористаюсь тоді безкоштовними дорогами Білорусії. Там - Житкавічі, Мікашевичі, Салігорск, і до Ліди. У Ліді у нас друзі, у них ночуємо.
1 питання, хтось їздив тим переходом і тими дорогами? Як воно переходити, стан тих доріг? До Олевська будемо їхати по варшавці, там наче нормальна дорога, бетонка.
Потім їдемо зранку на перехід Бєняконі - Шальчінінкай. Ситуацію на переходах можна моніторити тут http://euroby.info/onlinecam/
Наступного дня у Латвії є міроприємство, на яке треба попасти вчасно, година в годину. Того один день можна спокійно присвятити екскурсії у Вільнюсі, у Ризі, Юрмалі (подивився на картах - село селом, але моя Красота хоче подивитися)) і десь приземлитися на ночлєг на одну ніч. Де - поки не знаю. Це друге питання.
Ну і третє - через дві границі треба провезти невеликого вазона. Кажуть, що просто так не можна, де тоді взяти документи для провозу? Ковбаси, сало то точно не можна, ну якось обійдемося. Сухі, сипучі продукти наче можна. Все, що треба можна зразу за переходом купити в Литві, причому там бульба дешевше, ніж у Білорусі.

Карта маршруту по Білорусі.

Найбільше напрягає Білорусь мене. Тоніровки на вікнах не має, швидкість перевищувати не буду. Але що їм в голову збреде? На навігаторах - чорна діра

Нащот Прибалтійськх країн я спокійний, але може щось не знаю? Дороги там безкоштовні?