Розказую про свої способи поведінки в машині, виходячи з досвіду.
А ви розкажіть про свої.
.
Якщо машина стоїть на вулиці, ставити блискучі захисти на торпеду.
Перед посадкою в розпечену машину відкрити всі вікна, або навіть двері, протягом розпечене повітря швидко виноситься.
Після початку поїздки теж деякий час їхати з відкритими вікнами, навіть з кондішном.
Добре допомагає тоніровка, хороша, американська.
Класно, якщо є кондиціонер, але виставляти на низьку температуру можна тільки зразу, потім підрегулювати температуру, щоб різниця з навколишньою була не більше 5 градусів, інакше можна в спеку заробити застуду, що і буває зараз дуже часто.
Вода! Краще мінералка, щоб була в машині, але може бути і звичайна, краще прохолодна, але ні в якому разі не льодяна, інакше ангіна.
Якщо не має кондиціонера - не біда. Відрегулювати форточки, добре, якщо відкриваються і задні, то краще на одній стороні відкривати. Люк - взагалі красота, але у мене вже 12 років на машинах його не було, і трохи не вистачає.
Колись прочитав, а потім перевірив цей метод на Пасаті В3, постійно ним користувався. Стосується більше легкових машин без кондішена. Щоб не було протягу, і ефективно остужувати машину в спеку, відкривати водійське скло, і скло лівої задньої дверки, наскільки водійське, заднє скло в два рази більше. В місті обидва більше відкривати, на трасі - менше, але в тій же пропорції - 1:2.
Ну і мій фірмовий рецепт, яким я користуюсь в жару в бусі. Спека, дорога, є вода, п’ю, але приходить момент, що вона вже не допомагає. Тоді беру рушничок, бажано хб, щоб добре впитував вологу, і добре змочую водою. Так як я постійно влітку ходжу в шортах, то цей мокрий рушничок кладу на ноги, і він охолоджує весь огранізм, можна і на руки, це менш ефективно, але не бажано на шию і голову, бо можна простудитися.
Викладайте свої рецепти.
Їзда в спеку
-
- VW маньяк
- Дякував (ла): 41 раз
- Подякували: 145 разів
Re: Їзда в спеку
Міша, я думаю ти вже все розказав і додати практично нічого 
Я практично весь час конідік включаю але іноді хочеться з ветерком, тоді висовую ногу і руку в вікно, але то можна по трасі чи за містом
Також не включаю коней при коротких переіздах - толку нема, салон великий, кондей тільки попереду, тому якщо менше чим 20-30хв іхати то нема сенсу навіть вмикати.

Я практично весь час конідік включаю але іноді хочеться з ветерком, тоді висовую ногу і руку в вікно, але то можна по трасі чи за містом

Також не включаю коней при коротких переіздах - толку нема, салон великий, кондей тільки попереду, тому якщо менше чим 20-30хв іхати то нема сенсу навіть вмикати.
- Cubano
- VW маньяк
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 413 разів
Cubano писав:щоб різниця з навколишньою була не більше 5 градусів
Андрій. писав:В мене перепад температури в машині 15 градусів
Андрію, це не моя рекомендація, це я десь почув, і коли десь далеко їду на Пасаті, то саме так і виставляю. Спочатку здається, що треба, щоб холодніше було, потім воно нормально, і ніхто не простужується.
А коли на короткі відстані їздиш, то можна і більше виставляти, як ти.
Кацапи! Нах з нашої землі! З Криму і Донбасу!
LT35 sdi 2001/ Pass2.0 tdi dsg
LT35 sdi 2001/ Pass2.0 tdi dsg
- Basylio
- Гость
- Модель авто, тип двигателя, пробег: VW Caddy Maxi 2.0 TDI 81kw 2012 Trendline+ 47000км ; Fiat Doblo Maxi 1.9 Mlet 77kw 2007 180000км
- Контактна інформація:
я на добло когда без кондея ездил то в пробках закрывал окна и включал обдув на полную, не кондей конечно но пока стоишь помогает