ДХО в Т4

Ремонт і загальні питання по електронній та електричній начинці буса, ремонті, змінах і тд.
Batman
Бусовод со стажем
Бусовод со стажем
Модель авто, тип двигателя, пробег: Т4, 09.2001 (мод.ряд2002), ACV 2.5 TDI. 174т.км=12.10.2011-не верю.
Реальное имя: Виктор
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 15 разів
Контактна інформація:

Re: ГАИ напоминает, что с 1 октября днем нужно включать фары

Повідомлення Batman »

О так. Роки різні, а методика пошуку однакова :wink:
Имеицца любовница с параметрами: грудь T-4, год рождения 200-1-2, рыженькая, талия 2,5TDI, бёдра 75kW, длинноногая теперь пассажирочка 8+1, летом - холодная (кондишн)
VW T-4, 1993, 2,4D, AAB, длинноногая(колёса от зеркал)красненькая пассажирочка8+1 - была
/068/три57-три27-троечка
Сергей Вишнёвый
VW знаток
VW знаток
Модель авто, тип двигателя, пробег: T4, 2.5 TDI, AJT, 2000, 471 т.км., белый, длинный
Реальное имя: Сергей
Подякували: 12 разів

Повідомлення Сергей Вишнёвый »

МакСим, докопался до того, что на 1991-1996 оказывается были разные переключатели. Оба на 10 пин, но распиновка отличается.,надо искать со жгутом вместе. Фото приклел. TFL - Дненые Ходовые Огни (TagFahrLicht)
Мановар писав:- на 3 ногу жовто-чорний 12+, і проводок пішов у 10 пін роз"єму R;

От думаю, шо треба переставити з 3-го в 5-й. Зараз подивлюсь....
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Batman
Бусовод со стажем
Бусовод со стажем
Модель авто, тип двигателя, пробег: Т4, 09.2001 (мод.ряд2002), ACV 2.5 TDI. 174т.км=12.10.2011-не верю.
Контактна інформація:

Повідомлення Batman »

Ну коли там все подписано, тогда вопрос решается простым поиском наличия надписи "TFL" возле контактов на переключателе. Если таковой не имеется, значит ставить отдельно тумблер + реле = отключаемый скандинавский свет.
ЗЫ На моей буське 1993г.в. был без TFL, такой как на рисунке выше "NORMAL". Нашел я тот рисунок, что срисовывал когдато, там только NSL непонятный, все остальное свет , габарит и подсветка приборов.
Имеицца любовница с параметрами: грудь T-4, год рождения 200-1-2, рыженькая, талия 2,5TDI, бёдра 75kW, длинноногая теперь пассажирочка 8+1, летом - холодная (кондишн)
VW T-4, 1993, 2,4D, AAB, длинноногая(колёса от зеркал)красненькая пассажирочка8+1 - была
/068/три57-три27-троечка
Мановар
VW знаток
VW знаток
Модель авто, тип двигателя, пробег: Т4 2.4D AJA 1998р
Реальное имя: Андрій
Дякував (ла): 68 разів
Подякували: 38 разів

ГАИ напоминает, что с 1 октября днем нужно включать фары

Повідомлення Мановар »

Сергей Вишнёвый писав:От думаю, шо треба переставити з 3-го в 5-й. Зараз подивлюсь....

завтра попробую, надіюсь нічого не спалю :D
РАБІВ ДО РАЮ НЕ ВПУСКАЮТЬ...
Сергей Вишнёвый
VW знаток
VW знаток
Модель авто, тип двигателя, пробег: T4, 2.5 TDI, AJT, 2000, 471 т.км., белый, длинный

Мановар, тепер скажу напевно, так i е!!! Вчора тримав в руках 2 жгути, на обох чорно-жовтий провiд в 5-му пiнi. Все працюе. I схемка e. Дивись першу частину "Е1", там намальовано, що куди: R10 => Е1/5 => Е1/15 => J3 :cool_cool:
(Вибач за "е" - на маю в планшетi украiнськоi клавiатури :-) ) :oops:
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

Сергей Вишнёвый
дякую, попробую... :)
залишилось тільки акуратно витнути контакт-лему із штекера і переставити в 5 пін
Сергей Вишнёвый
VW знаток
VW знаток

Я собi iнструментик спецiальний виготовив. Маю багато рiзних приблуд, але без нього нiяк. Вигнув з металевоi частини вiдпрацьваного двiрника, там сталюка мiцна.
Batman
Бусовод со стажем
Бусовод со стажем
Контактна інформація:

Повідомлення Batman »

Мановар
Та вроді все то воно так. Та трохи засмучує це
Мановар писав:на ній + появляється приввімкненні ближнього, а коли роз"єдную жовттий провідд за блоком релюшок - ближнє зовсім пропадає...
тобто виходить що в мене цей жовтий провід до 15 ноги повністю за ближнє відповідає...

А таке
Мановар писав:я примусово подав 12В на 15пін і ввімкнулось ближнє зі всіма габаритами і підсвітками, окремо ніяк не получається
короче мені здається не в переключателі справа
взагалі не повинно бути. Під час подавання примусово напруги перемикач світла був в положенні "вимкнено"? Якщо так, то габарити не можуть підсвічуватись, судячи зі схеми перемикача. А спробуй підрульовим переклацнути в цей момент на "дальнє", не погаснуть габарити?
А в тебе при вимкненому запалюванні, та в положенні перемикача в режимі "світло" (3 положення, крайнє), світиться ближній/дальній? Бо на цій схемі саме так. Є й інші схеми.
Є ще й така інформація на просторах: 701 941 531 C - Переключатель многопоз. для стояночн. света, света фар и задней противотуманной фары для а/м с включением дневного ближнего света.
Спробую роз'яснити це:
Мановар писав:ітак вчора перепровірив у себе, виходить так:
При ввімкненні запалювання на переключатель подається 12+ з трьох проводів:
- на 11ногу - червоний проводок (десь з R роз"єму), тут взагалі постійний + навіть при вимкненому зажиганні;
- на 3 ногу жовто-чорний 12+, і проводок пішов у 10 пін роз"єму R;
- на 4 ногу також 12+ жовто-чорний проводок, але він пішовна чорний штекер за блоком реле разом із жовто-білим (з 13 ноги переключатєля) та сіро-білим (12нога...). так розумію вони всі пішли на фари

11 пін це є постійні 12В для габаритів. Колір червоний.
3 пін щось не зрозуміло, чому він пішов на R10, коли R10 має йти на 5 пін. Можливо хтось його виймав та переплутав. Спробуй вийняти з 3 та вставити в 5, має запрацювати. Якщо щось не так, то можливо не потрібно виймати пін з роз'єму, а просто новий пін добавити і під'єднати до жовтого/чорного, з R/10-3пін-5пін. Колір жовто/чорний.
4 пін це живлення на ПТФ, 12-13 пін це на ПТФ. Колір чорно/жовтий.
Дивись уважно на кольори. Жовто/чорний та чорно/жовтий - вони схожі, але всеж таки різні. Спочатку називається основний колір, а потім додатковий (якщо я не переплутав що першим що другим називається, та здається не переплутав).
/068/три57-три27-троечка
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

Batman
дякую. при першій нагоді попробую
Batman писав: Під час подавання примусово напруги перемикач світла був в положенні "вимкнено"? Якщо так, то габарити не можуть підсвічуватись, судячи зі схеми перемикача. А спробуй підрульовим переклацнути в цей момент на "дальнє", не погаснуть габарити?

так, в положені "вимкнено"
за дальнє, попробую
Batman писав:3 пін щось не зрозуміло, чому він пішов на R10, коли R10 має йти на 5 пін. Можливо хтось його виймав та переплутав. Спробуй вийняти з 3 та вставити в 5, має запрацювати.

так отож :)

Добавлено 11 окт 2013 12:21

Сергей Вишнёвый писав:Я собi iнструментик спецiальний виготовив. Маю багато рiзних приблуд, але без нього нiяк. Вигнув з металевоi частини вiдпрацьваного двiрника, там сталюка мiцна.

з підручних матеріалів мабуть таке зроблю
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=46202
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

Сергей Вишнёвый
Batman
переставив 3 контакт в 5...
при запалюванні появився + на 15 піні але.... ближнє горить разом з підфарниками, приборкою і задніми фонарями... :(
при переключенні перемикача в перше положення - ближнє гасне... тут кагбе все нормально
як відфільтрувати лишнє і залишити лише ближнє світло...? :pardon:
може через то що в мене фари Проджект цво...? ну але це малоймовірно...
sobakabarabaka
VW маньяк
VW маньяк
Модель авто, тип двигателя, пробег: Був Transporter T4, AJT-2.5 2000 рік!
Тепер Audi A4 B5
Дякував (ла): 165 разів
Подякували: 81 раз

Повідомлення sobakabarabaka »

Мановар
на русіш форумі була схожа темка, попробуй там пошукати
Кажуть, що друзі на дорозі не валяються.
З моїми буває всяке :friends: .
067 656 3Ч 3О ВіКтор
http://grillmeat.com.ua/
Jedem das seine
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

там усе промоніторив, питання задав... мовчать
Сергей Вишнёвый
VW знаток
VW знаток

Мановар писав:Сергей Вишнёвый
як відфільтрувати лишнє і залишити лише ближнє світло...? :pardon: ...

Кароче, думаю, что дело в жгуте от блока включения фар до центрального блока электрики.
Завтра распишу тебе каждый пин с цветами проводов и номером в разъёме и зафоткаю, думаю вопрос решится.
И самое интересное... у меня сейчас лежит в гараже блок управления светом точно такой же как у тебя, буква в букву.
И с ним всё работает нормально. Второй такой же блок у Марча и тоже всё работает корректно. Проводка 100% нам моск ипёт.
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

Сергей Вишнёвый
буду вдячний :)
Batman
Бусовод со стажем
Бусовод со стажем
Контактна інформація:

Повідомлення Batman »

Мановар
Проверь и прозвони мультиметром провода, похоже что гдето есть перемычка между 15пин и 14 или 6 или 7 или с несколькими из них. Может даже в блоке реле и предохранителей стоит перемычка на какомтп месте. И прозвони на самом выключателе со снятой фишкой, все эти пины между собой. Каков результат?

Добавлено 15/10/13, 11:46

AwaiT
:a_g_a: :good: там же подключается непосредственно к каждой нити дальнего или ближнего света.
/068/три57-три27-троечка
Мановар
VW знаток
VW знаток

ГАИ напоминает, что с 1 октября днем нужно включать фары

Повідомлення Мановар »

Batman писав:МановарПроверь и прозвони мультиметром провода, похоже что гдето есть перемычка между 15пин и 14 или 6 или 7 или с несколькими из них. Может даже в блоке реле и предохранителей стоит перемычка на какомтп месте. И прозвони на самом выключателе со снятой фишкой, все эти пины между собой. Каков результат?

ок завтра попробую, а поки роздивився шо куди у мене йде (які провода в які піни)
отже:
на роз"ємі що йде до перемикача світла
1.біло-синій
2.біло-чорний (товстий)
3.чорно-жовтий (знаю що має бути в 5 піні)
4. жовто-чорний
5.
6.сіро-червоний
7.сіро-зелений
8
9.коричневий
10.біло-чорний (тонкий)
11.червоний
12.сіро-білий
13.біло-жовтий
14.сіро-чорний
15. жовтий

тепер на штекері, що йде в блок реле R (якщо я правильно зрозумів номерацію, з одної сторони 1-3-5-7-9, з іншої 2-4-6-8-10)

1.сіро-білий
2.сіро-чорний
3.
4.сіро-синій
5. червоний
6. сіро-червоний
7.сіро-зелений
8.коричневий
9.біло-чорний (товстий)
10.жовто-чорний

чорно-жовтий, біло-жовтий і 2 сіро-білих пішли на штекер, який пішов на фари

Batman писав:Может даже в блоке реле и предохранителей стоит перемычка на какомтп месте.

на місці реле №3 в мене пусто і перемичок немає
Batman
Бусовод со стажем
Бусовод со стажем
Контактна інформація:

Повідомлення Batman »

Мановар писав:на роз"ємі що йде до перемикача світла
...
3.чорно-жовтий (знаю що має бути в 5 піні)
...
тепер на штекері, що йде в блок реле R (якщо я правильно зрозумів номерацію, з одної сторони 1-3-5-7-9, з іншої 2-4-6-8-10)
...
10.жовто-чорний
...

Вообщето это должен быть один провод с 5пин на 10пин. Так и есть? А то по твоим записям они разные - чорно-жовтий/жовто-чорний
Мановар писав:чорно-жовтий, біло-жовтий і 2 сіро-білих пішли на штекер, який пішов на фари

А это с каких разъемов? Ты имеешь ввиду непосредственно на лампочки?
Если это 4, 12, 13 пины то они скорее всего пошли на ПТФ перед и зад.
Мановар писав:на місці реле №3 в мене пусто і перемичок немає

А зачем нам реле №3? Посмотри под №10!
А вот :xcb: еще доглядел и появилась новая версия. На схеме внутри переключателя показано 2 диода. Так вот, если тот, который красным обведен пробит или вместо него перемычка, то тоже может так работать как у тебя. Попробуй прозвонить еще их (мультиметр в режиме проверки диодов, разъем отсоединить от переключателя, щуп "+" мультиметра на 15 пин а щуп "-" на 1 пин. Если чтото покажет - диод, если нет, то поменять местами щупы и опять прозвонить. Результаты нам. Лучше так же прозвонить между 15 пин и остальными всеми, особенно тщательно к 1-7-6-14 пинам. Если результатов не даст, прозвони точно также, но не на переключателе, а на разъеме с проводами.
[spoiler]
Главный перекл.света.jpg
[/spoiler]
Этот диод связан с 1 и 7 пин переключателя. Как вариант, можно по очереди вытащить сначала 1 - включить и проверить. Потом еще и 7 вытащить - включить и проверить. Потом 1 обратно вставить - включить и проверить. Потом и 7 обратно вставить - включить и проверить. По результатам отписаться нам. Да, проверять на всех режимах переключателя все лампочки!
А у тебя регулировка яркости подсветки приборов нормально работает?
Ну и если нигде ничего (что вряд ли), возьми другой переключатель на которм 100% работает режим ДХО и попробуй у себя или свой у кого нибудь проверь.
Востаннє редагувалось 16 жовтня 2013, 20:10 користувачем Batman, всього редагувалось 4 разів.
/068/три57-три27-троечка
Сергей Вишнёвый
VW знаток
VW знаток

Мановар, есть расхождения.
В блоке перелючаиеля света у тебя на 10 месте стоит бело-чорный (тонкий), а куда он уходит? В моём разъёме он отсутствует.
Также в 3 месте нет ничего, а в 5-м - жёлто-чёрный. Переключатель фар такой как у тебя - буква в букву. Фотки разъёма у тебя в личке.
Мак Сим
VW знаток
VW знаток
Модель авто, тип двигателя, пробег: Каравелла,2,5i 92г.в.AAF 400 штук пробега
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 2 рази

Повідомлення Мак Сим »

так я и не понял...у мну некуда тыкать тот проводок? зря брал?
Зображення
Зображення
снова перечитал Дж.Оруэлла"Скотный двор"один в один-Украина!
Мановар
VW знаток
VW знаток

Повідомлення Мановар »

Сергей Вишнёвый писав:В блоке перелючаиеля света у тебя на 10 месте стоит бело-чорный (тонкий), а куда он уходит? В моём разъёме он отсутствует.

я так розумію це задні туманки
всі проводки у мене підключені аналогічно (крім 3 і 5, це я знаю)

Добавлено 16 окт 2013 21:49

Batman писав:А вот еще доглядел и появилась новая версия. На схеме внутри переключателя показано 2 диода. Так вот, если тот, который красным обведен пробит или вместо него перемычка, то тоже может так работать как у тебя. Попробуй прозвонить еще их (мультиметр в режиме проверки диодов, разъем отсоединить от переключателя, щуп "+" мультиметра на 15 пин а щуп "-" на 1 пин. Если чтото покажет - диод, если нет, то поменять местами щупы и опять прозвонить. Результаты нам. Лучше так же прозвонить между 15 пин и остальными всеми, особенно тщательно к 1-7-6-14 пинам. Если результатов не даст, прозвони точно также, но не на переключателе, а на разъеме с проводами. 
Этот диод связан с 1 и 7 пин переключателя. Как вариант, можно по очереди вытащить сначала 1 - включить и проверить. Потом еще и 7 вытащить - включить и проверить. Потом 1 обратно вставить - включить и проверить. Потом и 7 обратно вставить - включить и проверить. По результатам отписаться нам. Да, проверять на всех режимах переключателя все лампочки!А у тебя регулировка яркости подсветки приборов нормально работает?

дякую. Дуже цікава думка... Оскільки всі проводки підключені вроді правильно, тоді увагу потрібно звернути на перемикач
Я сьогодні продзвонив перемикач в положенні "0"(викл) і виходить, що 15 нога продзвонюється разом з 6, 7, 14 і 5 :pardon:
а 7 і 14 нога - це права-ліва сторона габаритів (наскільки зрозумів, там перемичка між ними).
Отже вони вмикаються разом з ближнім в положенні перемикача "0"
тут можливо і собака зарита
я думаю що в режимі "0" мають продзвонюватись лише 5 і 15 нога :du_ma_et:
п.с. реостат яскравості працює добре
Відповісти

Повернутись до “VW T4 - Електроніка та електрика”