В основному в себе в місті, але впринципі по карті можна по всій країні.
Так от, сьогодні на Пасаті спішив на Київ, і пропустив білоцерківські, ну, думаю, або в Гребінках заправлюся, або перед Києвом. Лампочка ще не горіла, компутер 140 км показував, але для впевненості заїхав в Гребінках, при в’їзді. ТУТА
Заправляюсь я завжди до повного баку, хоч наче і дорого, зато потім довго не рипаюсь на заправки.
Ну от, заїхав, заправляюсь завжди сам, заправщика культурно відіслав включити до повного, заправляю, чекаю відсічку. 40, 50л, не має, 60, 70 !!!

Був в поганому настрої, туго соображав, але здогадувався - намахали. Захожу - зразу кажу, платити за 80 л не буду, машина легкова, там бак фізично менший. Поки касирка викликала начальника, я уточнив на сервісі, що бак у мене на 65 літрів, ну і пам’ятаємо, що лампочка ще не загорілася. Все це розказую начальниці, вона зве інженера, вони тягнуть мірний бачок на 10 л, наливають по лічильнику, а у віконці соляра навіть і близько не з'явилася. Шось мені втирають, а скільки, ви думаєте, там зайшло? 75, чи 70 ? Кажу - ви з дуба впали? Які 75?
Вимагаю, щоб врубили колонку до повного, і налили мірку до 10 л, вони акуратно наливають, хотіли ще до нижньої поділки, типу погрішність 0,25, кажу не травіть байки, 10л - це 10літрів.
Налили - на лічильнику 13,5 літрів!

Кароче, я розділив на калькуляторі 80 на 1,35, вийшло 59 літрів. Кажу - оцей об’єм я оплачу і все.
На тому і порішили.
Мораль. Якби я заправлявся, як заправляється більшість людей - по 10, 20 літрів, то фік би я по стрілці б замітив би, що намахали. Наприклад, за 20 літрів залили б тільки 14,8 літри.
Стрілка б приладу цю різницю не показала б. А так, це вже другий випадок в моїй історії. Один був років 10 тому десь на якійсь лівій заправці. А тут шелл...
Службу держконтролю, що їх контролює, поставив до відома, між іншим.