для створення моєї коптильні потрібно було три 200л. бочки і день вільного часу.
пейнтом я володію фігово, так що вибачте

Спойлер
для початку берем усі 3 бочки і вирізаєм у них верх і дно. АЛЕ не тупо різаєм верх і низ бочки з кільцем жорсткості, а їменно дно і верхівку.
синю і жовту бочку ставим одну на другу і скріплюєм разом. в кого є можливість зварює, в кого нема такої можливості - робим металеві смужки, сверлим діри і скріпляєм болтами або закльопками.
коричневу розрізаєм на дві частини(вона буде тунелем для диму).
обовязково потрібна кришка для коптильні. для цього можна вирізати дно з "коричневої" бочки і прикріпити до неї ручку.

після розрізання краї коричневої бочки треба стиснути, щоб тунель став вищим та вущим. так буде набагато комфортніше.
тепер для состиковки синьо-жовтої бочки з коричневою треба зробити фігурні вирізи. червоним позначено де і як це потрібно робити

готову конструкцію установлюєм на землю, для стабільності можна трошки вкопатися в землю.
на малюнку зображено приблизно як воно виглядає у мене.
синій колір - це рівень землі в бочці
Оранжевий - загальний рівень землі.

в готовому вигляді коптильня виглядає так:

в за бажанням в тильній стороні бочки можна зробити дверку. якщо ненароком упаде мясце униз. тут уже як вам фантазія дозволить. я не робив нічого. але при маніпуляціях з мясом стараюсь бути максимально уважним.
для кріплення харчів(м'ясо, ковбачи, риба) вверху бочки робим дірки для трубок, на яких вони будуть висіти:
http://cs621621.vk.me/v621621533/1e0ed/ApFwMTRnwXA.jpg
для того щоб вішати ковбаси, металеві трубки треба замінити деревянними гілками, на металі від температури ковбасна кишка лопне.
мясо маринується приблизно 7-10 днів і коптиться приблизно 7 годин
ковбаса коптиться 3-4 години
при слідкуванні за вогнем завжди треба бути уважним щоб вогоь не діставав до кінця бочки. інакше усе у вас згорить.
якщо не любите чорну шкірку у шинки. можна обмотати мясо бинтом, і за 2 години до виймання бинт зняти - і скоринка буде і уголь вживати не будете