повітря в топлівній системі

Обговорення технічних питань, пов'язаних з двигуном, паливною системою, системою охолодження двигуна
Відповісти
electrovolk
Прохожий
Прохожий
Модель авто, тип двигателя, пробег: T4/88 кобилок/tdi/2003/пасажир/280 000 тис км
Реальное имя: Сергій

повітря в топлівній системі

Повідомлення electrovolk »

доброї доби вам
власне стикнувся з проблемою,опишу нижче

взимку погано заводився мій бус(t 4/88 квт/2003 рв),причина-забитий топлівний фільтр-поміняв з кнехта на польський(по вартості одні гроші-120 грн,бо кнехта в налічії небуло)
начебто все добре стало,але якось коли стрілка датчика баку топлива опустилась менше ніж 25 літрів,на холодну ледве завів
відкрив капот дивлюсь на топлепровод від фільтра-по ньому шурує повітря
сьогодні добрався до баку,злив соляру,почистив топле приймач і ось замітив проблему(жаль фото не зробив,спробую обяснить)
в бак йде 2 трубки-подача і обратка
обратка-повністю мідна
а от подача 1/2 довжини обратки-медь-остальне-пластик,так ось ця половинка пластика і подсасувала воздух,вся ця хрень стоїть бу десь баксів 40,а їхать в київ влом було
вихід знайшов-топлівна трубка-10 вставив трубку на 6(стала чотко,потім запаяв стик-зробив окуратно,закрив один кінець,створив тиск-ніде не свистить)
зібрав прийомнік,заодно почистив його.закріпив,підключив,завожу....і знову десь смокче воздух
зараз грішу на фільтр

що ви підскажете?
з такими темпами через 2 роки від доріг залишаться тільки одні напрямки)
Bozya
VW маньяк
VW маньяк
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 26 разів

Re: повітря в топлівній системі

Повідомлення Bozya »

может я и ошибаюсь, но насколько я понял ты внутрь трубки сделал вставку и обпаял её по наруже, таким образом ты уменьшил пропускную способность топливного канала. при этом производительность топливного насоса осталась прежней, вот он и сосёт нынче воздух откуда только можно, и скорее всего из клапана обратки на топливном фильтре
electrovolk
Прохожий
Прохожий
Модель авто, тип двигателя, пробег: T4/88 кобилок/tdi/2003/пасажир/280 000 тис км

Bozya писав:может я и ошибаюсь, но насколько я понял ты внутрь трубки сделал вставку и обпаял её по наруже, таким образом ты уменьшил пропускную способность топливного канала.

не хочу образити але цей недостаток проявлятиметься тільки на високих оборотах(десь з 3000 тис )
при холостих це не смертельно

раніш хуже було
Bozya
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Bozya »

ну если ты считаешь нормальным уменьшить пропускную способность топливопровода почти в два раза и не создать при этом себе проблем, ну тады извиняйте :pardon:
electrovolk
Прохожий
Прохожий

Bozya писав:ну если ты считаешь нормальным уменьшить пропускную способность топливопровода почти в два раза и не создать при этом себе проблем, ну тады извиняйте

я не казав що не створив проблему,просто тимчасово убрав недостаток,на роботу потрібно їхать,
топливоприйомнік замовив на розборці за 35 американських гривень
але це не в пропускній способності річ
ви ж на холостих не газуєту?)
Bozya
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Bozya »

с забитым фильтром та же ситуация, только уменьшается не пропускная способность топливного канала, а фильтра, при этом высокопроизводительный топливный насос начинает сосать со всех слабых мест, и как правило это клапан обратки на топливном фильтре. Возьми на вход топливного фильтра одень шлангочку и опусти её второй конец в баклажку с солярой, заведи мотор и посмотри нет ли пузырьков воздуха, а потом возьми и частично пережми эту шлангочку :wink:
electrovolk
Прохожий
Прохожий

дякую,завтра перевірю
Відповісти

Повернутись до “VW T4 -Дизельний двигун, паливна система”