Авария за границей. Опыт.
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
- Модель авто, тип двигателя, пробег: VW-T4/ACV/02 (продав) + VW Touran/2.0tdi/103kW/2012р.в.
- Реальное имя: Валерій
- Дякував (ла): 19 разів
- Подякували: 1 раз
Re: Авария за границей. Опыт.
Завтра если по времени получится поеду в сервис фотки поделаю пока машина там на консервации.
Жизнь говно... Но я с лопатой!
- dimaka
- Администратор клюба
- Модель авто, тип двигателя, пробег: T4 вроде AHY 360 тыс
- Реальное имя: Дима
- Дякував (ла): 93 рази
- Подякували: 273 рази
- Контактна інформація:
сказали что еще повезло что у меня страховка куплена в Польше а не на Украине а то б чинил машину полностью за свой счет. вот так вот.
А можно поподробнее, в чем причина такого?
VW T4 2002 ACV
Плох тот Transporter, что не мечтает стать Multivan'ом
Плох тот Transporter, что не мечтает стать Multivan'ом

- valeraschroot
- Бусовод со стажем
- Модель авто, тип двигателя, пробег: VW-T4/ACV/02 (продав) + VW Touran/2.0tdi/103kW/2012р.в.
а хрен его знает... Толком не сказали, очевидно это у наших страховиков надо спрашивать.
Да и все мои знакомые которые отсюда тачки возют берут только польские страховки, говорят что полная страховка получается дешевле чем аналогичная наша а гемороя куда поменьше если что случится, я платил 90 злотых за месяц за свой тазик.
Да и все мои знакомые которые отсюда тачки возют берут только польские страховки, говорят что полная страховка получается дешевле чем аналогичная наша а гемороя куда поменьше если что случится, я платил 90 злотых за месяц за свой тазик.
valeraschroot писав:абсурд - согласен, но в этом виновато только наше правительство и наши растаможки (толи дело первые в мире по цене на б/у машины!!!). Тут попал - тут и по здешним расценкам и плати, дальше все логично. На счет "недоговаривают" сомневаюсь, мне тут в этом взялся помагать один мой реально хороший знакомый, голандец.
Все должно быть нормально. С понедельника по приходу експерта дальше будем посмотреть что да как. Все обязательно выложу тут, в назедание потомкам.![]()
Главное что сам цел остался.
Так у них тоже не все гладко было. Пару лет назад тоже растаможки были - Польша, Чехия, Словакия. Думаю в таких случаях должно решаться через какое-то международное бюро. Смысл ремонтировать авто, которое например не подлежит после ремонта безопасному использованию ??!!
dimaka писав:сказали что еще повезло что у меня страховка куплена в Польше а не на Украине а то б чинил машину полностью за свой счет. вот так вот.
А можно поподробнее, в чем причина такого?
Как вариант, наши указывают липового партнера за границей, который должен эти вопросы решать, или заключат договор с конторой, которая не то-что страховать финансово неплатежеспособна а и юридически нечистая. В таких случаях настаивают на полной оплате на месте а по приезду на Украину требовать от страховика, который выдал полис, возмещать расходы. Поляки в европе, у них больше совместных контор и бОльшая ответственность.
Так-же были такие случаи из жизни.
1. Человек сделал у нас мед-страховку для выезда за границу. За границей потребовалась мед-помощь. Показал нашу страховку. Сказали не катит. Сказали, чтоб платил а у нас типа вернут. Человек отказался, настаивал на бесплатном обслуживании согласно страховке. После некоторых звонков (они сами звонили) партнерам, которые указаны в страховке согласились. И все пучком.
2. Аналогично с той разницей, что рвали зуб + легкая операция при этом на десне. Вообще без вопросов. По страховке.
-
- VW маньяк
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Опель Мовано
- Реальное имя: Андрій
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 24 рази
Я в Польщі догнав був вектру заді 150уе штрафу заплатив і мусора забрали тех паспорт ,поки не зробиш у них машину документи не відадуть,прийшлось свою машину вних робити бо не випускали,а ту вектру по страховці бабки вернули.
-
- VW маньяк
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Опель Мовано
- Реальное имя: Андрій
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 24 рази
Це було в лісі,і шов на обгін а він вирішив повернути на ліво ,я його заді як шарахнув .

- Band_Ura
- Пилот
- Модель авто, тип двигателя, пробег: WV T4 ACV 2,5 TDI 2001
- Контактна інформація:
Valeraschroot
Не знаю. Можливо моя порада буде запізнілою, але я б максимально зкачав з них гроші як компенсацію
і авто привіз в україну на лаветі + на продаж по запчастинах,або при правильному оформленні вїзних документів на кордоні думаю ти б мав шанс на заміну кузова під старі документи.
Якщо там так повело,як ти описуєш, то голандці ніфіга нормально не зроблять.
Не знаю. Можливо моя порада буде запізнілою, але я б максимально зкачав з них гроші як компенсацію
і авто привіз в україну на лаветі + на продаж по запчастинах,або при правильному оформленні вїзних документів на кордоні думаю ти б мав шанс на заміну кузова під старі документи.
Якщо там так повело,як ти описуєш, то голандці ніфіга нормально не зроблять.
T-4 ACV 75kWt 2001
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
это уже вскрыт капот и вывернут радиатор. жаль сзади к двужку не подобраться, есть вероятность что в местах крепления его к подушкам могут быть повреждения блока.
Но особенно огорчила меня новая геометрия моего кузова (третье фото), слева же дверка пошла вниз, не совпадает с замком почти на сантиметр но следов изгибов и трещин невидно.

Но особенно огорчила меня новая геометрия моего кузова (третье фото), слева же дверка пошла вниз, не совпадает с замком почти на сантиметр но следов изгибов и трещин невидно.

-
- Бусовод
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т4 ААВ
096-351-80-71 - Звідки: Город-герой Рівне
valeraschroot, а де оцінку проводили?
2.4 Д. ААВ Вишневая Каравелла 93г. доставшаяся от Батяни.
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
в сервісі, там де я сказав машину затарабанити. Оцінку ще не провели до кінця бо як виявилось я перший українець який пострадав від їхніх клієнтів. Тепер будем їм доводити які у нас високі податки і т.д. при ввозі машин в Україну. До пятниці обіцяли розібратись.
-
- Бусовод
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т4 ААВ
096-351-80-71 - Звідки: Город-герой Рівне
там з оцінкою замутити важко буде. але як шось вдасться, то велику увагу хай звертають на номер кузова!!! Його хай би написали шо він пошкоджений, то там далі я думаю ти не потєрявся б. Але це хай тільки при оцінці. Як не вдасться, то добре було б якби кузов на заміну, зважаючи на інші деформації. Робити машину де будеш? Закинь її в Польщу. Там хай "болгарочні роботи" провели б по передній частині. Знайди в Бундесі хорошого мультівана, закинь його сам же туди, де будуть проводити "реставраційні роботи" і поїдеш додому не на транспортері, а на мультівані. але тоді про якісь аварії чи шось таке при "наших" навіть не заікайся, бо тоді не виїдеш і гемора собі заробиш!!
2.4 Д. ААВ Вишневая Каравелла 93г. доставшаяся от Батяни.
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
більше пасує варіант з другим бусом під документи,але часу тим займатись нема. буду пробувати викачати побільше грошей з страхової і буду брати другого буса під нормальну розтаможку, без машини як без рук, битого напевно просто завезу додому і тупікну на деякий час, а може й тут тупікну.
наразі чекаю висновків по страховці.
наразі чекаю висновків по страховці.
- valeriy4550
- VW маньяк
- Модель авто, тип двигателя, пробег: VW T4 Syncro Multivan AXL 2.5 TDI 370000
- Реальное имя: Валера
- Дякував (ла): 5 разів
- Подякували: 32 рази
Однозначно тащить назад запаковав запчастям и тащить второй кузов .. растаможка кузова обойдется в ерунду. а перепаковав и пошаманив можно вымутить 2 буса тут.
050 шесть9317 11
Демократия-это правила общения в компании хорошо вооруженных джентельменов
https://avtopro.ua/ - автозапчастини без посередників
Демократия-это правила общения в компании хорошо вооруженных джентельменов
https://avtopro.ua/ - автозапчастини без посередників
- Band_Ura
- Пилот
- Контактна інформація:
Однозначно тащить назад запаковав запчастям и тащить второй кузов .. растаможка кузова обойдется в ерунду
Я б теж так робив.
Розтаможка кузова багато не потягне,а автобусав зборі потягне нормально.
Зрештою зареєструвати на кордоні і пошкодження мотора.Може тоді на новий кузов можна буде поставити і мотор від нього.
Думаю проблема буде знайти буса,так як поляки все вимітають( по крайній мірі коли я брав свій так було).
T-4 ACV 75kWt 2001
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
Band_Ura писав:Однозначно тащить назад запаковав запчастям и тащить второй кузов .. растаможка кузова обойдется в ерунду
Я б теж так робив.
Розтаможка кузова багато не потягне,а автобусав зборі потягне нормально.
Зрештою зареєструвати на кордоні і пошкодження мотора.Може тоді на новий кузов можна буде поставити і мотор від нього.
Думаю проблема буде знайти буса,так як поляки все вимітають( по крайній мірі коли я брав свій так було).
варіант хороший, сам знаю,.. так і буду робити скоріш за все. проблема тільки в часі. а найти не проблема.
хто приблизно скаже скільки ця вся робота з замінами кузовів і оформленням по часу займає в середньому?
- Band_Ura
- Пилот
- Контактна інформація:
хто приблизно скаже скільки ця вся робота з замінами кузовів і оформленням по часу займає в середньому?
Сказати по часу важко. Ясно ,що трохи потягне.
Думаю першим ділом треба максимально зкачати з винуватця грошей. Для порівняння. Знайомого спрінтер зачепили в Мюнхені легко в зад. Він зняв 2500Євро. Тому треба тягнути максимально.
Підключити поляка з страхової компанії де брав страховку. Йому щось пообіцяти( поляки бабки люблять). Коли гроші на руках когось брати з України ( знайомих) з візою + лавета і їхати з бусом до дому. А вже наступна поїздка, після спокійного аналізу і відпочинку вдома, назад хза кузовом і т.д.
Все зробити за раз майже нереально.Прийдеться залишати пошкоджений бус і боюся його скоро розберуть. Хіба є варіант де можна надійно залишити і самому за ним приїхати.
T-4 ACV 75kWt 2001
- valeraschroot
- Бусовод со стажем
машину є де тут лишити, надійно. страховку брав на кордоні, який там може бути знайомий, хіба в лапках.
ладно, розгребу.
ладно, розгребу.