Увага! БПД - нова хрень!

Постанови, оскарження та інше
Cubano
VW маньяк
VW маньяк
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 413 разів

Увага! БПД - нова хрень!

Повідомлення Cubano »

Ніфіга не можу врубитися, що це таке - Бази персональних даних.
З 1 липня 2011 р. почав працювати відділ реєстрації баз персональних даних однойменного управління. Верховна Рада України 1 червня 2010 р. прийняла Закон "Про захист персональних даних", а 6 липня 2010 р. ратифікувала Конвенцію про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додатковий протокол до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних.
Для чого потрібна реєстрація баз персональних даних?
Реєстрація баз персональних даних є простим способом збору інформації контролюючими органами та інструментом застосування адміністративних санкцій до суб’єктів відносин, пов’язаних із персональними даними.
Реєстрація баз персональних даних є:
корисною для суб’єктів персональних даних, оскільки аналіз записів у Державному реєстрі може стати відправною точкою для подання суб’єктом персональних даних скарги до компетентних органів та позовних заяв;
корисною для уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, оскільки дозволяє здійснювати аналіз записів, проводити виїзні та безвиїзні перевірки з метою застосування санкцій.

Але знаю, що стосується всіх, особливо підприємців.
Для чого воно, з чим його їсти - не знаю, ніяк не можу врубитися. Але свято вірю в це:
Санкції
З 1 січня 2012 р. почнуть діяти зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно із цими змінами неповідомлення або несвоєчасне повідомлення суб’єкта персональних даних про його права у зв’язку із включенням його персональних даних до бази персональних даних, мету збору цих даних та осіб, яким ці дані передаються, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 3400–5100 грн. і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі 5100–6800 грн.
Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних про зміну відомостей, що подаються для державної реєстрації бази персональних даних, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 1700–3400 грн. і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі 3400–6800 грн.
Повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 5100–8500 грн. і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі 6800–11900 грн.
Ухилення від державної реєстрації бази персональних даних тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 5100–8500 грн. і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від 8500 грн.
Недодержання встановленого законодавством про захист персональних даних порядку захисту персональних даних у базі персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 5100–17 тис. грн.
Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних щодо усунення порушень законодавства про захист персональних даних тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі 170–3400 грн.
Починаючи з 1 січня 2012 р. вступить у силу ст. 182 Кримінального кодексу України, яка передбачає такі санкції:
незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, караються штрафом у розмірі 8500–17 тис. грн., або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років;
ті самі дії, вчинені повторно, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам особи, караються арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про це все можна почитати тут.
http://smi.liga.net/articles/2011-11-02 ... blizko.htm
http://news.dtkt.com.ua/show/rus/article/14894.html

Хто що знає про це?
Кацапи! Нах з нашої землі! З Криму і Донбасу!
LT35 sdi 2001/ Pass2.0 tdi dsg
valeriy4550
VW маньяк
VW маньяк
Модель авто, тип двигателя, пробег: VW T4 Syncro Multivan AXL 2.5 TDI 370000
Реальное имя: Валера
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 32 рази

Re: Увага! БПД - нова хрень. Чергове пАкращення?

Повідомлення valeriy4550 »

скинь мыло в личку- пришлю доки по этой хрени.
050 шесть9317 11
Демократия-это правила общения в компании хорошо вооруженных джентельменов
https://avtopro.ua/ - автозапчастини без посередників
ДТ75М
VW знаток
VW знаток
Модель авто, тип двигателя, пробег: Реинкарнация. Long AJT"03 - 110000
Реальное имя: Денис
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 44 рази

Повідомлення ДТ75М »

Инспекторша сегодня сказала, что все предприниматели вроде должны зарегистрироваться в этой базе персональных данных, есть якобы сайт налоговой, где все ОБЯЗАНЫ зарегистрироваться для осуществления предпринимательской деятельности, иначе вышеуказанные многатысяч штрафов с нового года.
Кто что слышал про это нововведение?
Смысл жизни в том, чтоб доказать себе самому, что смысл в твоей жизни все-таки есть....
Cubano
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Cubano »

Я вище давав ссилки. А це ось сайт, де можна зареєструватися. https://rbpd.informjust.ua/default.aspx
Тільки це геть не просто. БУду ще теж дізнаватися, як це зробити, але знаю, що можна і в бумажній формі це зробити, по пошті. Найкраще послати Новою поштою, або кур'єрською, коли у тебе буде цетлик про відправку їм листа, хай і не правильну форму вертають, вони 2/3 звернень завертають, уже ніхто не скаже, що ти ухиляєшся, і штраф тоді не грозить.
valmir
Пилот
Пилот

Повідомлення valmir »

Cubano писав:Ніфіга не можу врубитися, що це таке - Бази персональних даних.
.... Реєстрація баз персональних даних є:
.... корисною для уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних, оскільки дозволяє здійснювати аналіз записів, проводити виїзні та безвиїзні перевірки з метою застосування санкцій.

Ну страна .... :evil: Еще одну хрень придумали :fool:
Levo
Пилот
Пилот
Модель авто, тип двигателя, пробег: T4, AJA 2.4D, 287 тыщ

Повідомлення Levo »

Да мне тоже очень интересно узнать что ето!!! Если кто хоть что то знает делитесь.
slash
VW знаток
VW знаток
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення slash »

покращення вже сьогодни)))))
Голубоглазый блондин T5 1.9TDI lоng 77kw / ツ VW Polo Sedan ☆★Джентльмен в Белом★☆
Зображення
Синьор_Робинзон
VW маньяк
VW маньяк
Модель авто, тип двигателя, пробег: Индеец, с титулом испанского дворянина
Реальное имя: Павел
Дякував (ла): 33 рази
Подякували: 42 рази

Повідомлення Синьор_Робинзон »

Я это уже прошёл.
Суть в следующем: защита персональных прав граждан. В плане того, что бы личные данные любого гражданина не "сливались" куда и кому попало. Если у тебя есть база (1,2 и более) с персональными данными, то ты обязан поставить в известность налоговую. Это должны сделать:
1. Тот, кто занимается бизнесом (любой формы) и имеет подчинённых, а значит имеет их персональные данные.
2. Тот, кто занимается персонализацией услуг, (как пример - для выдачи дисконтной карточки, человек заполняет форму, где указывает свои ФИО, тел, эл. адрес и др.)
3. Регистрация в интернете - пока под вопросом.
Срок подачи до 1 января. С первого штраф 16000.00 грн.
Я отвечаю только за то, что я сказал. Но я НЕ отвечаю за то, что вы услышали.
Levo
Пилот
Пилот

Повідомлення Levo »

Синьор_Робинзон писав:Я это уже прошёл.
Суть в следующем: защита персональных прав граждан. В плане того, что бы личные данные любого гражданина не "сливались" куда и кому попало. Если у тебя есть база (1,2 и более) с персональными данными, то ты обязан поставить в известность налоговую. Это должны сделать:
1. Тот, кто занимается бизнесом (любой формы) и имеет подчинённых, а значит имеет их персональные данные.
2. Тот, кто занимается персонализацией услуг, (как пример - для выдачи дисконтной карточки, человек заполняет форму, где указывает свои ФИО, тел, эл. адрес и др.)
3. Регистрация в интернете - пока под вопросом.
Срок подачи до 1 января. С первого штраф 16000.00 грн.

Огромное спасибо за розяснения! :good: :good:
zdjekz
Штурман
Штурман
Модель авто, тип двигателя, пробег: Т5 1.9AXC белый
Реальное имя: Евгений

Повідомлення zdjekz »

Синьор_Робинзон

Спасибо,стало понятно.Был в налоговой-"Это не наш департамент,все пока.
А штраф?
А штраф большой вкатим!"-вот пообщался. :zvez_ochki:
Т5 1.9AXC 130 тыщ ,белый,длинный
igormo
Бусовод
Бусовод
Подякували: 1 раз

Повідомлення igormo »

Там весь прикол в том, что считать базой персональных данных. Это или электронная база, или упорядоченная бумажная картотека. Если есть подчиненные, но договор с ними в виде "трудової угоди", то это еще не повод считать наличием у тебя БПД. Читал такое разъяснение юриста на одном бухгалтерском сайте.
VW Caddy Combi 2007 2,0 SDI чорний перламутр
VW T5 Caravelle Comfortline 2008 2,5 TDI чорний лак
beny08
Пилот
Пилот
Модель авто, тип двигателя, пробег: T5 axd 2.5 300 тыс
Реальное имя: Олег

Повідомлення beny08 »

Всем доброго вечера. Налоговая здесь не причем. Создан новый орган,который мы будем кормить. Сегодня отослал заяву по почте. Для отправки по электронке нужны электронные подписи. Теперь жду ответа :zvez_ochki: :zvez_ochki: :zvez_ochki:
Т5 2,5 AXD 2007 На коня зібрався пить , подивись чи він стоїть.
Cubano
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Cubano »

igormo, все ж таки, якщо у тебе є підлеглі, а ти підприємець, варто на кожного з них послати таку БД, якщо щось буде не правильно, то тобі воно повернеться, якщо правильно - зареєструють. Але в будь-якому випадку, ніхто тобі не кине пред'яву, що ти ухилявся від реєстрації, ну і штраф тоді не грозить. Головне, якщо по пошті пересилати - то рекомендованим листом, якщо перевізником - то зберігати квитанцію чи декларацію про відправку листа.
Levo
Пилот
Пилот

Повідомлення Levo »

Возникает вопрос. Вот я предпрениматель но у нас с братом как бы общее дело ток зарегистрировано все на меня кроме него никто больше не числится что бне тоже нужно его в ету базу делать?
Bozya
VW маньяк
VW маньяк
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 26 разів

Повідомлення Bozya »

а если я СПД и у меня нет наёмных рабочих, что мне делать? :shock:
Levo
Пилот
Пилот

Повідомлення Levo »

Bozya писав:а если я СПД и у меня нет наёмных рабочих, что мне делать? :shock:

ну я сомневаюсь что тебе будет нужна база на самого себя :D
Bozya
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Bozya »

ну дык я же не говорю что ты не нормальный, а нашим чинушам это наверное ещё и доказывать придётся :crazy:
Levo
Пилот
Пилот

Повідомлення Levo »

Bozya писав:ну дык я же не говорю что ты не нормальный, а нашим чинушам это наверное ещё и доказывать придётся :crazy:

Возможно будет нужно какуюто заявку написать что ты единственый :no:
Cubano
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Cubano »

Bozya писав:а если я СПД и у меня нет наёмных рабочих, что мне делать? :shock:

я так само, але знаю, що мені треба цю фігню подати. Бозя, цікався, там вас ціла купа, десь хтось шось знає, то розкаже.
Bozya
VW маньяк
VW маньяк

Повідомлення Bozya »

Мишаня, я по жизни пофигист, а вся остальная куча что вокруг меня - ещё большие разгильдяи :crazy:
Відповісти

Повернутись до “ЮрВідділ”