Починав я своє бусоводство з Т4. 2000 рік, 75Kw, довга база.
Відкатав я на ній рік, а потім прийшлось продати. Машина була супер. Хоч і була "пристрелена" але не підвела жодного разу.
Потім був Ford transit. Авто було не моє але відкатав я ним десь 2 роки. Якщо чесно, ну його в .... Форд погана машина
Ну і десь в серпні цього року знов потрібно було бус. Починалось все з Trafic/Vivaro. Але плавно перейшло в Т5. Шукали його 3 місяці і тут черговий раз проглядаючи mobile.de я бачу його. 8 ранку по нашому часові. Я дзвоню сусідові (який мав мені пригнати машину) і кажу "Є! Звоніть, бронюєм". тиждень часу і вона тут. Фоток оригіналу немає. Є фотки такої ж тільки в короткій базі в того ж продавця
А що на виході, запитаєте ви?
2004 рік, 1,9 77Квт, довга база. Пробіг 155000. Комплектація майже спартанська. Підігрів сидіння водія, webasto, ключ (викидушка) з центральним замком і впринципі все. Ну ще хіба підставка під телефон. Сидінь було два, з замінника. Поставив замість пасажирського двойне. Аааа! Ну і багажник звісно. З нюансів був бардачок, який не відкривався, ржавчина на задній дверці і великий розхід.
Таким він був на другий день після приїзду.
Розмитнили, поставили на номера і почав я думати, що робити далі. А далі потрібно було шукати салон від каравели і врізати вікна. Ах, і звісно ж колеса. Після довгих пошуків було придбано 4шт. Hankook Winter iCept evo W310. Нове колесо воно і в Африці нове.
І попутно хтілось вирішити нюанс з ржавчиною і заваркою вентиляції на боковій дверці. Знайшов людей які обіцяли все виправити. Фото до:
(Знизу під ручкою)
Бокова дверка знизу.
Результат перевершив усі мої сподівання.... Фарбу не вгадали
Звісно я їм не заплатив, обіцяли переробити. Але тепер в мене немає часу щоб поїхати туди

А тепер трошки про пророблену роботу. Після розмитнення поміняв масло і фільтра. Зремонтував бардачок (буде час викладу фотозвіт про ремонт), поїхав на діагностику щоб познімати помилки ну і впринципі все. Ах.. Післявчора загробив полуось...
Добавлено 22 грудня 2011, 23:28
Про бардачок. Короче при покупці він не відкривався. Був поламаний сам механізм. думаю, я що, не мужик. Не розберу бардачок? Ну, зняв я його, а далі? Вам ніколи не було цікаво, як розбирається бардачок? Мені було. А ніяк

В результаті титанічних зусиль я віддер ту кришку і залишився тет-а-тет з пластмасовим механізмом. На фото видно не дуже. З лівої сторони механізму видно залізну бляшку, яку я засунув замість пластмасової обломаної. Щоб склеїти те все назад, довелось використати вонючий клей "2в1" (думаю мене зрозуміли) і стяжки для вантажів щоб "прихватило". з плюсів я отримав робочий ящик. З мінусів - погубив деталі серцевини замка і він тепер закривається будь чим
Добавлено 22 грудня 2011, 23:34
Ще добавлю пару слів про лампочки
Рідні світили акі свічки. захотілось чогось кращого. Купив Philips Blue Vision Далі копіпаста по їх установці здерта з іншого розділу
paravozz писав:Значить так, вночі я короче не пішов. Переміг здоровий глузд. Пішов зранку. Взяв з собою дзеркало по пораді pushok.
наперед вибачаюсь за якість фото. Щось недоглупав взяти фотоапарат, фоткав на нещасну нокію. Якщо комусь сильно треба буде - перефоткаю.
1Так виглядає фара зсередини. Зверху пластмасового контакта фари є два дротика і зверху кріплення. Дротики розгинаєм в різні сторони і тягнемо на себе. Контакт фари варто зняти перед тим. Потім тягнемо лампочку на себе, ставимо другу і ті дротики зверху защолкуємо назад.
2. Зліва нова лампа, справа (зі сторони водія) стара. З мобілки різниці не видно, я пофоткаю нормальним фотіком
А габарити взагалі окрема пісня. Крутив я їх крутив, не витягнув. Подзвонив знайомому, має такого ж. Він вже пройшов цей етап. Приїхав до нього, той їх плоскогубцями повитягував.
Світити звісно стало краще, але! В мене коректор фар не працює. Фари завалено доверху. Ну, думаю, я шо не мужик, не відрегулюю вручну. Приїхав вечером до стіни, взяв викрутку і почав крутити ті білі болти на фарі. Один регулює фару по вертикалі, інший по горизонталі. Короче світити стало по іншому. Дуже близько.![]()
Завтра вечером намалюю на стіні ту шкалу, яка описана в книжці до Т5 і буду регулювати фари по ній
А лампочки стоять Philips Blue Vision