обслуживание кондиционера
- yur
- VW знаток
- Модель авто, тип двигателя, пробег: ПартнерТипи, 1,6
- Реальное имя: Юрий
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 1 раз
Re: обслуживание кондиционера
Розкажу як я зробив свій кондиціонер:
Машині півтора року. Весною стало тепло -тоді я і взнав шо кондік у мене вже не робить. Лампочка на панельці загоряється - далі нічого... як дуло теплим так і дує. Прочитав у мануалах шо муфта компресора включається тільки коли в системі нормальний тиск. Знайшов штуцери заправки (вони в моторному відсіці, зліва ) натиснув на золотничок -тиш.. і все, тиску немає. Почав перевіряти можливі пошкодження магістралей, з'єднань, шлангів. Все обмацав - ціле. Знайшов пошкодження радіатора - мабуть камінчик вдарив, трохи погнув соти.
Позвав знайомого холодильщика. В нього фріон 12 а в машині 134, але він запевняв шо з 12 буде не гірше. Вдув грам 100 і почав нюхати спіцальною нюхачкою (прилад такий). Він пищав коло того радіатора. Діагноз: знімати і ремонтувати або заміняти на новий радіатор кондиціонера.
Почав знімати з решітки (та шо з емблемою). Кріпиться вона зверху пласмасовими гвинтами, по бокам защілки (просто тягнути на себе), знизу після нахилу решітки треба потягнути нижню лінію до себе потім вверх. Обзор дав уявлення про будову ділянки і розчарував: перший радіатор виявився інтеркулера, він цілий. За ним другий, кондиціонера, теж цілий. Зверху маленький - ГУР. Четвертий, самий більший -системи охолодження. Шоб зняти любий з радіаторів повністю, треба розібрати весь бампер (це на майбутнє).
Зібрав все назад.
Ще прочитав шо фріони 12 і 134 різні. Вони працюють з різними маслами і в 12 масло розчиняється а в 134 - ні. Вирішив їхати до професіоналів.
далі....
Машині півтора року. Весною стало тепло -тоді я і взнав шо кондік у мене вже не робить. Лампочка на панельці загоряється - далі нічого... як дуло теплим так і дує. Прочитав у мануалах шо муфта компресора включається тільки коли в системі нормальний тиск. Знайшов штуцери заправки (вони в моторному відсіці, зліва ) натиснув на золотничок -тиш.. і все, тиску немає. Почав перевіряти можливі пошкодження магістралей, з'єднань, шлангів. Все обмацав - ціле. Знайшов пошкодження радіатора - мабуть камінчик вдарив, трохи погнув соти.
Позвав знайомого холодильщика. В нього фріон 12 а в машині 134, але він запевняв шо з 12 буде не гірше. Вдув грам 100 і почав нюхати спіцальною нюхачкою (прилад такий). Він пищав коло того радіатора. Діагноз: знімати і ремонтувати або заміняти на новий радіатор кондиціонера.
Почав знімати з решітки (та шо з емблемою). Кріпиться вона зверху пласмасовими гвинтами, по бокам защілки (просто тягнути на себе), знизу після нахилу решітки треба потягнути нижню лінію до себе потім вверх. Обзор дав уявлення про будову ділянки і розчарував: перший радіатор виявився інтеркулера, він цілий. За ним другий, кондиціонера, теж цілий. Зверху маленький - ГУР. Четвертий, самий більший -системи охолодження. Шоб зняти любий з радіаторів повністю, треба розібрати весь бампер (це на майбутнє).
Зібрав все назад.
Ще прочитав шо фріони 12 і 134 різні. Вони працюють з різними маслами і в 12 масло розчиняється а в 134 - ні. Вирішив їхати до професіоналів.
далі....
нупачиму луди ни литают каг птици ?...
- yur
- VW знаток
Знайшов людей які обслуговують кондиціонери на просторах тернету, на автоюа. Адреса: Бориспільський проспект, 53 це на японській заправці. Будка "кондиціонери".
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- yur
- VW знаток
підключили отакий апарат:
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- yur
- VW знаток
майстер (Саша) розказав шо в даний момент робиться:
апарат відкачує все шо там залишилося з системи і розділяє на складові, фреон (0гр.), масло (теж малувато), вологу. Фреон (якщо він є) очищається і потім використовується, масло міняється. На цьому етапі мені сказали що негерметичності явної немає.
Закачали все необхідне в кондиціонер. Важиться все з точністю до грама
Потім Саша взяв "нюхачку" в руки і все перевірив - дірок немає. Перевіряв довше ніж заправляв
Результат: кондік працює як лялька
Додам - з фріоном заправляють (всім) УФ-фарбу. Якщо десь з'явиться дірка то звичайним детектором валюти можна буде в себе в гаражі її знайти.
апарат відкачує все шо там залишилося з системи і розділяє на складові, фреон (0гр.), масло (теж малувато), вологу. Фреон (якщо він є) очищається і потім використовується, масло міняється. На цьому етапі мені сказали що негерметичності явної немає.
Закачали все необхідне в кондиціонер. Важиться все з точністю до грама

Потім Саша взяв "нюхачку" в руки і все перевірив - дірок немає. Перевіряв довше ніж заправляв

Результат: кондік працює як лялька

Додам - з фріоном заправляють (всім) УФ-фарбу. Якщо десь з'явиться дірка то звичайним детектором валюти можна буде в себе в гаражі її знайти.
- yur
- VW знаток
дуже сподобався процес
все швидко, підхід до клієнта такий як треба
майстер небагатослівний але роботу свою знає на 5
ціна питання 250 грн (134/950гр) - думаю це дешево
Можна приїхати на обслуговування через якийсь час - машинка зважує фріон який залишився (можна робити висновки), рекомендують заїжжати кожні два роки.
Можете вважати рекламою
хороших хлопців гріх не порекламувати 

все швидко, підхід до клієнта такий як треба

майстер небагатослівний але роботу свою знає на 5

ціна питання 250 грн (134/950гр) - думаю це дешево
Можна приїхати на обслуговування через якийсь час - машинка зважує фріон який залишився (можна робити висновки), рекомендують заїжжати кожні два роки.
Можете вважати рекламою

Сегодня дозаправил климу, влезло около 500г
, обошлось в 200грн, при этом я никуда не ездил - приезжают сами 

- yur
- VW знаток
Витя
а діагностика?
розказали - шо там залишалось?
а масло?
а діагностика?
розказали - шо там залишалось?
а масло?
- yur
- VW знаток
мну сказали что масла токо половина, долили
см. посты выше

см. посты выше
- kds
- VW знаток
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Т-4 2,4 ААВ.300тыщ
при утечке,масло тоже слегка уходит,но не критически .не заморачивайтесь.
Т-4 ААВ.94Г.
- yur
- VW знаток
Витя
после заправки (с УФ краской), в темном гараже, искал утечку..- все чисто..
или она везде по чуть-чуть
уже месяц кондик работает исправно
после заправки (с УФ краской), в темном гараже, искал утечку..- все чисто..
или она везде по чуть-чуть

уже месяц кондик работает исправно

- tayles
- Местный
- Реальное имя: Елена
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 4 рази
А, скажите, мне я всегда включала кондиционер одной кнопкой, а тут ко мне случайно сел в машину холодильщик подъехать и как отругал, надо две кнопки включать, что бы забор воздуха был с салона, а то говорит, что распрощаетесь с ним. Я судорожно быстренько включила вторую. Все правильно?
А то я вообще
не разбираюсь.

- ДТ75М
- VW знаток
- Модель авто, тип двигателя, пробег: Реинкарнация. Long AJT"03 - 110000
- Реальное имя: Денис
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 44 рази
Фигня. Просто салон чуть быстрее остывать будет.
Для аналогии: Вашему чайнику есть разница, холодную в него воду или чуть теплую налить? Да плавно ему, просто закипит быстрее.
А вот стекла потеть при двух кнопках сразу будут значительно чаще и эффективнее.
Для аналогии: Вашему чайнику есть разница, холодную в него воду или чуть теплую налить? Да плавно ему, просто закипит быстрее.
А вот стекла потеть при двух кнопках сразу будут значительно чаще и эффективнее.

Смысл жизни в том, чтоб доказать себе самому, что смысл в твоей жизни все-таки есть....
- yur
- VW знаток
tayles
вторая кнопка наверно рециркуляция. Тогда заслонка стает в такое положение что воздух снаружи не поступает, через несколько десятков минут вам не будет чем дышать и вы помрете.
Теперь сижу и думаю, какая выгода от вашей смерти холодильщику...
вторая кнопка наверно рециркуляция. Тогда заслонка стает в такое положение что воздух снаружи не поступает, через несколько десятков минут вам не будет чем дышать и вы помрете.
Теперь сижу и думаю, какая выгода от вашей смерти холодильщику...